США внесли суттєві зміни у воєнну допомогу Україні – ЗМІ

Україна змогла переконати міжнародних партнерів, що зможе ефективно використовувати надане озброєння.

Тому США внесли “суттєві” зміни у військову допомогу Україні, пише CNN.

Наприклад, наявність тих же Bradley і ракетних систем великої дальності демонстрація того, що українцям дають “набагато більше можливостей”.

Представники США зауважили, що Україна прислухається до рекомендацій США. Мовиться про цільове використання зброї, спрямоване саме на захист від ворога. Тепер же наша держава отримає машини й оснащення, які дозволять наступати. Це дозволить задовольнити потреби нашої держави на полі бою.https://gazeta.ua/articles/np/_kanada-pridbaye-ukrayini-kompleks-nasams/1128501

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада придбає Україні комплекс NASAMS

“Ми постійно підтримуємо зв’язок з Україною щодо того, що їй потрібно для захисту, і ми віримо, що задовольняємо цю потребу. Зі зміною ситуації зростає й наша допомога”, сказала речниця Ради національної безпеки США Едріен Уотсон.

Речник Пентагону Патрік Райдер зауважив, що ті ж Bradley не просто броньовані транспортні засоби. Це машини, які можуть бути оснащені протитанковими керованими ракетами TOW. І це, переконаний він, забезпечить “рівень вогневої потужності та броні, який принесе переваги на полі бою, оскільки Україна продовжує боронити себе”.

Отримання Bradley, вважають експерти, надасть Україні неабиякий наступальний потенціал. У цьому переконаний генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес.

“Я гадаю, що українці візьмуть ці 50 Bradley і помістять більшість із них в один батальйон чи одну бронетанкову бригаду… і створять “залізний кулак”, який буде використаний для проникнення в російську лінійну оборону”, наголосив він.