Оборонці Соледара відповіли Пригожину, який оголосив про “котел”

Обстановка у Соледарі, що на Донеччині, дуже важка, але керована.

Українські бійці продовжують знищувати окупантів. Про це повідомили військовослужбовці 46-ї повітряно-мобільної бригади, яка бере участь в обороні Соледара.

“Працюємо і знищуємо окупантів. Незважаючи ні на що…Ми залишаємо тільки те, що вважаємо недоцільним утримувати. І тільки своїм рішенням. Ніхто не може нам нав’язати свою волю”, – заявили бійці у відповідь “вагнерівцям”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин хоче зміцнити репутацію “вагнерівців” на тлі повідомлень про штурм Соледара ISW

Ті оголосили, що взяли під контроль усю територію Соледара – “взяли його в котел”. Засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин наголосив, що “виключно” підрозділи ПВК “Вагнера” займають позиції в Соледарі.

“Соледар уже кров’ю вписаний в історію бригади, ЗСУ та України. Усіх любителів познімати відео і видати це за просування, а також повідомити про наше оточення запрошуємо зайнятися справжньою чоловічою справою і перестати ховатися в підвалах”, – відповіли Пригожину українські військові.

Український журналіст Юрій Бутусов повідомив, що зараз російські канали розповсюджують дезінформацію по обстановці на фронті. “Ніяких оточень наших військ немає”, – сказав Бутусов.

На штурм Соледара, який триває десять днів поспіль, очільник “Вагнера” Пригожин відправив своїх найкращих “фахівців”,

“Шурмових груп стало більше, і за першою хвилею “зеків”-смертників в другій та третій хвилі відтепер на українців кидають найбільш підготовлені сили найманців. В цьому пеклі перемелюються основні професійні сили “вагнерівців”. Вони несуть шалені втрати. Буквально йдуть по трупах своїх загиблих співслужбовців”, – повідомив у свою чергу український журналіст Андрій Цаплієнко.

Він наголосив, що присутність “вагнерівців” в деяких районах міста поки не означає, що вони його контролюють.

“Головний їхній успіх це встановлення вогневого контролю над основною трасою логістичного забезпечення наших бійців в Соледарі. Більше того, навіть, якщо уявити, що “вагнерівці” візьмуть Соледар, то це ускладнить положення захисників Бахмута, але не дасть жодної гарантії, що росіяни його візьмуть. І, тим більше, це не наближає “позитивний” для росії результат у війні. Пригожин особисто багато поставив на Соледар. Але наші воїни сумлінно працюють над тим, щоб “ресторатор” програв”, – зазначив Цаплієнко.

Російські війська розпочали потужний штурм Соледара після того, як їм не вдалося окупувати місто. За словами спікера Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, російські загарбники зосередили у Соледара найкращі підрозділи “Вагнера”.

8 січня командувач напрямком генерал Олександр Сірський відвідав території Бахмутського та Соледарського напрямів для зміцнення оборони українських позицій.