Як українці називали дітей 2022 року: добірка найнезвичніших

За друге півріччя 2022 року імена Софія, Марія, Марк та Артем зберігали першість у рейтингу найпопулярніших імен для малюків.

Водночас українці давали дітям і рідковживані імена, повідомила пресслужба Міністерства юстиції.

“Для українців немає жодних заборон та обмежень у виборі імені для новонародженого малюка. Все частіше батьки креативно підходять до цього питання й обирають незвичні імена”, йдеться в повідомленні.

Так, серед жіночих імен є Мрія, Луна, Авіталь-Азаліна, Мєр’єла, Сладіслава, Квіта, Ульпана, Мантикора, Ніколоз, Русаліна, Юнія, Джавеліна.

Серед чоловічих: Іскандер, Воліслав, Марс, Велеслав, Ахіллес, Сармат, Світозар, Нимрод, Калеп, Ларс, Саркіс, Стиліан, Х’юго, Нікодим, Нектарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван став Йонасом, Олена Мілаграс: як українці змінювали імена і називали дітей 2020-го

У Мін’юсті зауважили, що більшість українців при виборі імен для своїх малюків надають перевагу все ж таки традиційним. Про це свідчить статистика останніх років.

За друге півріччя минулого року найпопулярнішими жіночими іменами стали Анна, Анастасія, Вероніка, Софія, Олександра, Марія, Вікторія, Мілана, Соломія, Варвара, Єва.

Найпоширеніші чоловічі імена Артем, Дмитро, Іван, Максим, Михайло, Данило, Владислав, Олександр, Андрій.

У Києві подружжя два з половиною роки не могло дійти згоди щодо імені новонародженої доньки. Крапку у спорі поставив Верховний суд.

В пологовому чоловік запропонував назвати доньку тим же іменем, що в її матері, обох баб і прабаби. Однак дружина “категорично відмовилася”. Також вона хотіла, аби донька мала її прізвище у шлюбі жінка залишила дівоче прізвище. Чоловік же хотів, аби донька мала його прізвище.