У Маріуполі 30 тис. окупантів: до чого готуються

У тимчасово окупованому Маріуполі зараз перебуває понад 30 тис росіян.

Загарбники готують біля міста оборонні лінії. Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, слова якого наводить Маріупольска міська рада в Telegram.

За його інформацією, місто наповнено не лише будівельниками з Росії, але й кадирівцями, бурятами та мобілізованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Узаконене Путіним мародерство стало реальністю в Маріуполі

“Бачимо, що через Маріуполь йдуть величезні колони в бік Донецька, Запоріжжя. Вони наповнені мобілізованими та зброєю”, зазначив мер.

Вадим Бойченко додав, що відомо про три смуги оборони, які окупанти створюють за трьома напрямками Запорізькому, Мелітопольському та Донецькому. А за смугами будують будівлі.

“Під виглядом “відновлення”, вони створюють фортифікаційні споруди, які будуть під час наступу ЗСУ самі ж підривати і знімати на відео для пропаганди”, розповів мер Маріуполя.

З січня 2023 року в окупованому Маріуполі Донецької області стартувала глобальна примусова паспортизація.

Документ мають обов’язково отримати всі вчителі, медики, поліцейські, чиновники, повідомив у Telegram радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він повідомив, що вже з березня без російського паспорта неможливо буде займатися підприємницькою діяльністю. Також адвокати, судді, юристи повинні пройти акредитацію в так званій ДНР. Офіційного закону про це немає, але усно всіх попередили