Канада придбає Україні комплекс NASAMS

Канада придбає комплекс протиповітряної оборони NASAMS у США і передасть його на потреби України.

Це перше безоплатне надання Канадою системи протиповітряної оборони нашій країні. Про це у вівторок, 10 січня, за підсумками телефонної розмови з міністром оборони України Олексієм Резніковим заявила міністерка оборони Канади Аніта Ананд.

“Це перше безоплатне надання Канадою системи протиповітряної оборони Україні. В умовах жорстоких повітряних ударів Росії по Україні ця система протиповітряної оборони допоможе захистити українські населені пункти та об’єкти критичної інфраструктури від атак безпілотників, ракет та літаків”, наголосила глава канадського оборонного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського повідомили, коли очікувати Patriot в Україні

Вона додала, що системи NASAMS мають украй високий показник ефективності, що зробить допомогу Канади дуже цінним внеском в обороноздатність України.

“Надаючи всебічну військову допомогу, Канада продовжуватиме підтримувати український народ у його боротьбі проти незаконного та невиправданого вторгнення Росії”, зазначила Ананд.

Канада обов’язково долучиться до зусиль світової спільноти із повоєнної відбудови України.

Для відбудови України знадобиться план Маршала, знадобляться інвестиції, й усім слід долучитися, в інтерв’ю телеканалу CBC заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Він запевнив, що в центрі має бути Україна.