У Лондоні наголосили на танках для України

Велика Британія обов’язково повинна постачати ЗСУ танки.

Депутат та голова спецкомітету з оборони в Палаті громад Сполученого Королівства Тобіас Еллвуд сказав про це в ефірі програми World at One на “ВВС Radio 4”.

“Це наша війна, але ми залишили воювати українців. Тут справа не лише у моралі, а в тому, що Росія зараз просуває це проти всього Заходу, тому я дуже вітаю той факт, що ми зараз думаємо про відправлення основних бойових танків. Це показує, наскільки далеко ми зайшли в нашій готовності дивитися Путіну в очі і не лякатися його риторики. І ми нарешті надсилаємо це вкрай необхідне серйозне обладнання Україні”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США хочуть передати Україні бойові машини Stryker

Захід повинен бути впевненішим у собі, щоб протистояти російському диктатору Володимиру Путіну. Світ має ухвалювати сміливі стратегічні рішення для підтримки України, а не “нерішуче пробиратися вперед”.

“Ми повинні зробити крок вперед. НАТО, по суті, опинилося на лаві запасних. Ми повинні зробити набагато більше, щоб загасити цю пожежу, але ми цього не робимо. Крім того, ви також знаєте, що стосується стратегії, ми повинні прагнути створити збройовий завод, наприклад, у східній Польщі, щоб Україна могла закуповувати власне обладнання”, сказав депутат.

Еллвуд додав, що Україні слід дозволити приєднатися до Об’єднаних експедиційних сил.

Велика Британія розглядає можливість вперше надати Україні свої танки Challenger 2 для боротьби з російськими окупантами.

Передавання цих танків ознаменувало б значне посилення підтримки України з боку Заходу й спонукало б інших союзників у НАТО, зокрема Німеччину, наслідувати цей приклад.