Гайдай показав наслідки смертельного свавілля окупантів на Луганщині

На Луганщині масованих російських обстрілів 9 січня зазнало село Невське у Красноріченській громаді Сватівського району. Маємо двох загиблих і двох поранених.

Який вигляд населений пункт мав учора ввечері, показав 10 січня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

“Після деокупації там залишилося жити близько 150 людей. Двох з них учора росіяни вбили. Ще двох поранили. Ворог продовжує полювати саме не цивільних. Також росіяни відкривали вогонь з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії на Куп’янському та Лиманському напрямках по Стельмахівці, Макіївці, Площанці й Діброві”, ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

Росіяни мобілізують усіх, кого дістають. Вже настає черга дітей. На окупованих територіях формують списки тих, кого можна відправити воювати відразу після випуску зі школи. Насамперед це стосується тих, хто досягає повноліття 2023 року.

“Прийняття дітей 20052006 років народження на так званий обов’язковий військовий облік в окупаційних військкоматах організовано на захоплених територіях Луганщини й Донеччини”, ‒ додав Гайдай.

Тим часом у Старобільську колаборанти звільняються з так званих правоохоронних органів.

“Щось незрозуміле для окупантів сталося у Старобільську. Там представники так званих правоохоронних органів, які раніше зрадили присязі, почали писати заяви на звільнення зі служби на росіян”, ‒ заявив очільник ЛОВА.

За минулу добу підрозділи ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка, Червонопопівка та Кузьміне Луганської області, а також Соледар, Білогорівка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Перемога Донецької області.