США хочуть передати Україні бойові машини Stryker

США розглядають можливість надання Україні бойових броньованих машин Stryker.

Вони можуть бути частиною наступного траншу військової допомоги, повідомляє Politico зі слів двох людей, знайомих з обговоренням.

Адміністрація президента США може оголосити про пакет, зі Stryker чи без них, наприкінці наступного тижня, можливо під час наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України, яка відбудеться в Німеччині 20 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не будуть різати оборонний бюджет для України

Якщо рішення таки ухвалять, бойові машини Stryker стануть ще одним посиленням арсеналу Києва і допоможуть задовольнити критичну потребу в броні.

Stryker не такі потужні чи захисні, як танки. Але вони мають вісім коліс і здатні працювати в снігу, бруді та піску. Вони повільніші, ніж Bradley, але здатні перевозити більше піхоти дев’ять осіб замість шести.

Stryker але хороший для захисту піхоти та наближення до бою.

“Українцям потрібні бронетранспортери, і це те, що ми маємо в наявності, якщо не надавати їх іншими країнами”, сказав представник Міноборони.

США поставлять Україні американські броньовані машини піхоти Bradley.

Bradley можна використовувати як для оборонних, так і для наступальних дій. Ці машини забезпечать перевагу на полі бою для українських військових.

Велика Британія розглядає можливість вперше надати Україні свої танки Challenger 2 для боротьби з російськими окупантами.

Передавання цих танків ознаменувало б значне посилення підтримки України з боку Заходу й спонукало б інших союзників у НАТО, зокрема Німеччину, наслідувати цей приклад.