ЗСУ пройшлися по ворогу вогнем з артилерії та авіації: які наслідки

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони України протягом доби завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Про це у вівторок, 3 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу здійснили вогневе ураження двох пунктів управління та чотирьох районів зосередження живої сили і військової техніки російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за одну добу знищили більше десятка ворожих танків на Луганщині Гайдай

У командуванні повідомили, що на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог здійснив обстріли позицій наших військ із танків та всього спектру артилерії в районах понад 25 населених пунктів, а також не припиняє здійснювати обстріли цивільної інфраструктури міст та селищ вздовж правого берега річки Дніпро.

“Від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Херсон, Молодіжне, Антонівка та Берислав Херсонської області”, йдеться у повідомленні.

Збройні сили України на Донбасі не дають російським окупантам покращити тактичні позиції в районі Сватового в Луганській області та продовжують контрнаступ біля Кремінної.

На Донеччині ворог тим часом згортає активність під Вугледаром, не припиняючи штурмів у районі Бахмута та Авдіївки, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ на заході Луганської області та сході Харківської області триває.