“Конвеєр смерті”: які втрати понесли окупанти 31 грудня під Бахмутом

У суботу, 31 грудня, на Бахмутському напрямку відбулося 23 бойових зіткнення.

За оцінками Збройних сил України, окупанти втратили в них понад 170 людей вбитими та близько 200 пораненими. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

“Вони не змогли прорвати нашу оборону вкотре, не змогли досягти жодних проміжних цілей”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні поранених загарбників ‒ ЗСУ починають рік гарними новинами з фронту

На думку речника, росіянам потрібна оперативна пауза, але вони собі не можуть її дозволити через міф про те, що російський диктатор Володимир Путін ніколи не відступає.

“Вони змушені продовжувати цей конвеєр смерті, постійно доставляючи на передній край мобілізованих, колишніх в’язнів і ПВК різного штибу”, сказав полковник.

Водночас Череватий визнав, що у Росії є достатньо мобілізаційного ресурсу та старого радянського озброєння, щоб і далі продовжувати подібну тактику.

Українські війська не дозволяють російським загарбникам повернути втрачені позиції під Сватовим та Кремінною на Луганщині.

Разом з тим, тривають бойові дії на півдні України, а росіяни повідомляють про атаку безпілотників у тимчасово окупованому Криму.

У Донецькій області 31 грудня російські війська продовжили наступальні операції у районі Бахмута. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили атаки росіян.