Небезпека зберігається ‒ Генштаб повідомив про російські обстріли

Минулої доби російські загарбники завдали п’ять ракетних та 29 авіаційних ударів по українській території.

Зокрема, 26 авіаударів ворога прийшлося по цивільній інфраструктурі. Про це вранці 31 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Окупанти застосували проти української інфраструктури 10 іранських дронів, але усі вони були збиті.

“Крім того, противник здійснив 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали й мирні населені пункти. Існує небезпека продовження авіаційних та ракетних ударів по всій території України”, ‒ йдеться у повідомленні.

Росіяни й далі намагаються наступати на Лиманському та Бахмутському напрямках. Хочуть покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

Стабільною залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Формування наступальних угруповань противника там не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики з’ясували, чому РФ частіше стала використовувати дрони-камікадзе

Але на Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Орликівка, Семенівка, Залізний Міст, Буда-Вороб’ївська Чернігівської області. Росія також обстріляла Ходине, Атинське, Запсілля, Велику Рибицю, Покровку, Рясне, Попівку на Сумщині. Били також по населених пунктах Глибоке, Мороховець, Зелене, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Нестерне, Вільхуватка, Чугунівка і Зарубинка Харківської області.

На Куп’янському напрямку обстріляно райони Кам’янки, Новомлинська, Дворічної, Вільшаної, Куп’янська, Орлянки, Курилівки, Котлярівки і Табаївки Харківської області та Новоселівське і Стельмахівку на Луганщині.

На Лиманському напрямку під вогнем росіян були Площанка, Невське і Діброва Луганської області. А також Червонопопівка, Ямполівка і Торське на Донеччині.

На Бахмутському напрямку російські війська з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляли райони населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Ягідне, Бахмут, Костянтинівка, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка, Дружба, Залізне, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожим вогнем були Веселе, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Велику Новосілку і Времівку Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли райони Темирівки, Полтавки, Гуляйполя, Дорожнянки, Малої Токмачки, Новоданилівки, Новоандріївки, Малих Щербаків, Степового, Кам’янського і Степногірська на Запоріжжі. Під вогнем були також Нікополь і Приміське Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку загарбники продовжують мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура Качкарівки, Наддніпрянського, Антонівки та Херсона.

За минулу добу на Донбасі українські воїни відбили атаки російських окупантів у районах 15 населених пунктів. Противник продовжує зазнавати втрат, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 31 грудня.

Збройні Сили України звільнили від російських окупантів селище Новоселівське в Луганській області. Населений пункт повністю контролюється українськими військовослужбовцями.