Ігнат: РФ може таємно купувати зброю в інших країнах через контрабандистів

Російські терористи можуть купувати зброю не тільки у тих держав, про співпрацю яких з російським режимом вже відомо – це Іран та Північна Корея. РФ може купувати зброю в інших країн, і поки що це не випливає назовні.

Для цього у Росії є налагоджені контрабандистські схеми, припустив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу “Рада”.

“Весь світ повинен впливати на ці процеси і якомога більше розширювати спектр санкцій на інші країни, щоб позбавити Росію можливості збільшувати свій потенціал знарядь вбивств” – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У Росії закінчуються боєприпаси?” – The Economist

Гнат додав, що Росія має великий арсенал старої радянської зброї. Здебільшого, це вже металолом, але російські терористи потроху відновлюють його і направляють на передову.

Втім, резюмував спікер, поки що російські терористи не можуть поліпшити своє становище у війні, застосовуючи високоточне і по-справжньому ефективне озброєння. Україна, на відміну від РФ, отримує колосальну допомогу від західних союзників.

Раніше в США був оголошений обвинувальний акт, який звинувачує п’ятьох громадян Росії та двох громадян Сполучених Штатів у змові, пов’язаній з глобальною схемою закупівель і відмивання грошей від імені російського уряду.

Тим часом під час обміну 8 грудня в Москву, після понад 10 років за ґратами, повернувся один з найвідоміших злочинців світу – російський “збройовий барон” Віктор Бут, який заробив мільйони, торгуючи зброєю там, де офіційному Кремлю було незручно це робити. У його розпорядженні можуть бути масштабні схеми торгівлі зброєю через контрабанду.