Резніков сказав, наскільки потрощили армію росіян

Втрати ворога у живій силі, озброєнні і техніці такі, що потенціал російської армії зможе відновитись через п’ять, а то і 10 років.

Україна виконує функцію головної країни НАТО, яка знищує російську армію. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю LB.ua.

“Розвідка НАТО визнає, що втрати росіян у танках, артилерії, БМП, БТР, живій силі, вони дуже значні. Регулярні війська Російської Федерації можуть відновитися за мінімум п’ять, а то й 10 років. Ракетний потенціал так само. Тому що це війна ресурсів. І вони (країни НАТО. Gazeta.ua.) вміють рахувати ресурси, тому вони відчувають цей момент”, сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Відправила рашистам пекельні подарунки” “французький HIMARS” крошить окупантів

Західні партнери України “сьогодні запустили роботу свого ВПК і укладають з ними контракти, щоб ми на системній, ритмічній основі отримували допомогу набої, зброю, ремонт, запчастини тощо”, сказав Резніков.

“Але вони теж розуміють, що на все є цикл. Сьогодні вони отримали політичну підтримку, проголосували бюджет на наступний рік і мають свій коридор, горизонт планування”, пояснив.

У НАТО є потреба понизити потенціал Росії як агресора, як головної погрози, зазначив міністр.

“У Мадриді, на саміті, затвердивши стратегію НАТО на 10 років, Російську Федерацію визначили головною загрозою. Тому сьогодні Україна виконує функцію головної країни НАТО, яка знищує російську армію. І про те, що колись вона була “другою армією світу”, вже не говорять”, сказав.

Доповнюється.