Експерт пояснив, чи можуть окупанти знищити Patriot

Росіяни можуть знищити комплекс Patriot.

Але вони вже оголошували “полювання” на HIMARS. Це було безуспішно, сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ефірі Freeдом.

“Якщо вдасться знищити Patriot, вони ще кілька поколінь будуть згадувати, як російські ракети, що не мають аналогів у світі, знищили цей абсолютно відсталий і нікому не потрібний ЗРК Patriot. Проте вони дійсно намагатимуться його знищити”, вважає він.

Окупанти можуть направити 70-80 ракет у зону, де теоретично може бути система Patriot. Така кількість ракет може прорвати українську протиповітряну оборону.

“Загроза реальна. Чи зможуть росіяни її втілити в реальність? Скажімо так, намагатися будуть. Але нагадаю, що після того, як у ЗСУ з’явилися HIMARS, вони теж кинули всі свої зусилля, щоб знищити ці комплекси, влаштували справжнісіньке полювання. Результат який? Поки що жодного HIMARS не було знищено. Хоча ми прекрасно розуміємо, що це повномасштабна війна і втрати в техніці, навіть найсучаснішій, вони неминучі”, підсумував експерт.