Без феєрверків та бенгальських вогнів: на території Київщини ввели заборону

На території Київської області заборонили реалізацію та використання піротехнічних засобів на час дії воєнного стану.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Софійській площі в Києві встановили “Ялинку незламності”

“На території Київської області заборонено реалізацію та використання піротехнічних засобів (феєрверків, бенгальських вогнів, петард тощо) під час дії правового режиму воєнного стану”, йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що рішення стосується як фізичних, так і юридичних осіб, зокрема суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері ресторанного господарства, громадського харчування, розважальних закладів, об’єктів соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

У Києві не планують скасовувати комендантську годину під час святкування Нового року.

Жодних масштабних гулянь в місті не буде. Про це заявив заступник мера столиці, секретар міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу “Київ”.

За його словами, гірлянду на головній ялинці Києва та України “точно вмикатимуть” на Новий рік та на Різдво. Також намагатимуться і вечорами, “щоб кияни могли відчути елемент свята”.