Як прикрасити оселю до новорічних свят ‒ прості способи

Прикрасити дім до новорічних свят можна не лише живою чи штучною ялинкою. Реалізувати творчий потенціал можна й багатьма іншими методами.

Кілька легких способів наповнити оселю затишком на свята зібрала Gazeta.ua.

Можна, наприклад, виготовити віночок з гілок. Його можна також придбати. Роблять такі вінки як із шишок, так і з ялинкового гілля та різноманітних стрічок. Зазвичай ними прикрашають стіни, вхідні двері. Можна навіть просто покласти на стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розповів, якою буде погода на Новий рік і Різдво в Україні

Гарно прикрашають оселю шкарпетки з подарунками. Цей звичай особливо поширений на Заході. Там такі прикраси вішають біля камінів. В Україні, де каміни є далеко не в усіх, можна чіпляти такі подарунки на стіни або на ялинку.

Звичайні гілки з ялинки також додадуть святкової атмосфери в будинку. Використовують також сосну або кипарис. Їх розкладають на столі або чіпляють на стінах чи дверях. А гілки з ліхтариками додають особливого затишку кімнаті.

Зрештою прикрасити оселю можна святковим посудом. Тематичний набір таких тарілок може стати непоганим подарунком друзям.

Український дизайнер Андре Тан традиційно поділився порадами, що одягнути для святкування Нового року та назвав головні хіти серед вечірніх образів. Символ 2023-го за східним календарем чорний водяний кролик. Він і визначить палітру кольорів, якої варто дотримуватися. Про це дизайнер написав в Іnstagram.

Прийдешній рік українці зустрічатимуть в умовах повномасштабної війни. Нові реалії диктують свої правила й у виборі подарунків: вони мають бути корисними та практичними. Gazeta.ua підготувала варіанти подарунків на Новий рік, які стануть у пригоді кожному українцю.