Міноборони Туреччини зробило невтішну заяву щодо термінів завершення війни в Україні

Туреччина бажає припинення вогню на території України, однак, на жаль, війна продовжиться і наступного року.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар. За його словами, Туреччина хотіла б, щоб в Україні сторони домовилися про гуманітарне припинення вогню, передає Anadolu.

Він додав, що пізніше б наступило повне припинення вогню, а ще потім, імовірно, розпочались би переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росія хоче безкарно вбивати” у Зеленського зробили заяву щодо “мирних ініціатив” Кремля

“Туреччина продовжує наполегливо й рішуче працювати над цим питанням. Ми за те, щоб війна закінчилася і настав мир”, заявив міністр.

Акар також нагадав, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підтримує територіальну цілісність України та не визнає анексію Криму.

“Схоже, що ця війна не закінчиться легко. Підтримка США, Європи й Заходу триває. Відповідно, є підготовка, плани, гроші, закладені в бюджети. З іншого боку, є заяви Росії. Коли ми об’єднаємо все це, то не буде помилкою сказати, що ця війна, імовірно, продовжиться 2023 року пори всі наші добрі наміри, припинення вогню і побажання миру”, додав міністр.

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 11 грудня, поспілкувався телефоном з лідером Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Український президент подякував турецькому колезі за прихисток українських дітей під час війни. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

У неділю, 11 грудня, президент Туреччини провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним. Лідери обговорили двосторонні відносини, а також Україну, передає турецький канал TRT Haber.