Зеленський у Конгресі: Битва за Бахмут визначить подальший результат війни

Під час виступу в Конгресі США президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію в місті Бахмут, яке вже багато місяців намагаються захопити російські окупанти.

Звертаючись до Конгресу, Зеленський сказав, що російські війська та їхні найманці намагалися захопити Бахмут, починаючи з травня 2022 року, але місто, нехай і зруйноване, залите кров’ю, стоїть на смерть, повідомляє Gazeta.ua.

“Минулого року 70 тисяч людей жили в Бахмуті, а зараз – лише кілька. Кожен метр цієї землі просочений кров’ю. Російська тактика примітивна. Вони спалюють і знищують все, що бачать” – зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит Зеленського до Бахмута “сплутав карти” Путіну ISW

Зеленський подякував США та західним союзникам за артилерію, проте наголосив – її недостатньо, в тому числі для того, щоб відстоювати Бахмут; а саме битва за це місто визначить, як розвиватимуться події надалі. А ще президент подарував Конгресу прапор з Бахмута, який передали для конгресменів українські солдати.

“Я вчора був у Бахмуті й наші герої передали мені прапор і прохали мене передати його вам. Тим чиї рішення можуть змінити та вартувати життя мільйонів людей” – відзначив він.

В останній тиждень російські військові та бойовики ПВК “Вагнера” незначно просунулися на східну околицю міста Бахмут в Донецькій області. Однак ЗСУ в ході низки контратак викинули росіян з міста. Місто залишається найгарячішою точкою на лінії фронту.

20 грудня президент Володимир Зеленський приїхав до Бахмута, де тримають оборону українські воїни. Глава держави відвідав передові позиції. Вручив військовослужбовцям державні нагороди. Пізніше Зеленський опублікував відео з Бахмута. “Ви абсолютно героїчні люди. Ви захищаєте всю Україну”, – звернувся він до воїнів.