Через “Хочу жить” росіяни здаються в полон цілими підрозділами: в ГУР назвали цифри

Українським державним проєктом “Хочу жить”, який дозволяє росіянам здатися в полон, скористалися більше ніж 1,2 млн осіб.

Переважна більшість з них з Росії. Про це заявив представник Головного управління української розвідки Андрій Юсов в телемарафоні “Єдині новини” 17 грудня, передає Gazeta.ua.

“Понад 1 мільйон 200 тисяч людей це ті люди, які скористалися інформаційними ресурсами проєкту “Хочу жить”. З них левова частка це люди, які перебувають на території Російської Федерації”, заявив Юсов.

Він зауважив, що це не прямі звернення. Однак люди вивчають для себе та своїх рідних можливість зберегти життя у розв’язані російським диктатором Володимиром Путіним війні, каже Юсов.

Він додав, що на гарячу лінію та в чат-бот щодня звертаються понад 100 осіб.

“Результати є, і вони вагомі, які стосуються і окремих рашистів, які здаються в полон, і цілих підрозділів. І це не лише рядові, але й офіцерський склад. Хоча найбільшу активність проявляють, безумовно, частково мобілізовані. Це люди, які взагалі не розуміють, що їм робити на війні в Україні й для чого вони тут опиняються”, розповів представник ГУР.

Доповнюється…