Суд у Гаазі може почати розслідування проти Путіна

Російський диктатор Володимир Путін може стати об’єктом розслідування злочинів проти людяності з огляду на удари армії РФ по енергетичній інфраструктурі України.

Так, Путін може стати об’єктом розслідування Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі злочинів проти людяності. Про це міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив виданням медіагрупи RedaktionsNetzwerk Deutschland, які опублікували його заяву в суботу, 17 грудня.

“І це не гіпотетична справа”, наголосив очільник міністерства юстиції ФРН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили, чому Путін особисто їде до Лукашенка у Мінськ

Якщо люди внаслідок прицільного знищення цивільної інфраструктури залишаються без опалення та електрики за низької температури, це можна розцінювати як злочин проти людяності, зазначив Бушман.

За його словами, ознакою прямої відповідальності Путіна можуть слугувати виступи президента Росії на телебаченні, в яких очільник Кремля заявив, що подібні удари є навмисною тактикою.

“Водночас генеральний прокурор при Верховному суді Німеччини не може почати розслідування щодо президента Росії. Путін є главою держави і тому має імунітет”, додав міністр юстиції ФРН.

Перемовини двох диктаторів на вищому рівні планують провести в Мінську. Для цього до Білорусі 19 грудня прибуде російський диктатор Володимир Путін. Він проведе офіційну зустріч із самопроголошеним білоруським президентом Олександром Лукашенком.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО “відпрацювала непогано”, сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб’єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.