Іран хоче обмежити дальність переданих РФ балістичних ракет – ЗМІ

Іран не відмовився від намірів підтримувати російських терористів зброєю. Однак, побоюючись міжнародної реакції, в Ірані роблять спроби не порушувати резолюцію ООН від 2015 року.

Тому Іран обмежить дальність балістичних ракет Fateh-110, які планується передати російським терористам, а більш далекобійні ракети Zolfaghar взагалі передаватися не будуть, повідомляє видання Axios.

Видання поговорило з ізраїльськими чиновниками, які відзначили, що постачання іранських ракет до РФ можуть порушити резолюцію Ради Безпеки ООН і в кращому випадку привести до нового санкційного удару по Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за три роки: ЄС розширив санкції проти Ірану

Резолюція РБ ООН, прийнята в рамках ядерної угоди у 2015 році, говорить, що будь-яким країнам категорично заборонено передавати або отримувати від Ірану балістичні ракети та безпілотники, які мають дальність понад 300 км і навантаження понад 500 кг.

12 грудня до пов’язаного з Іраном санкційного списку Рада ЄС внесла чотири фізичні та чотири юридичні особи з Ірану. Вони пов’язані з постачанням в Росію дронів-камікадзе.

Тим часом в Ірані продовжують брехати, заявляючи, що співпраця Тегерана і терористичного режиму у РФ ґрунтується на “спільних інтересах” та нібито не спрямована проти третіх країн. Тегеран також нібито не відправляв озброєння “жодної зі сторін”.