Навіщо росіяни везуть чеченців на захоплені українські території ‒ в ISW пояснили

Російські загарбники дедалі більше завозять кадировців на захоплені території України для формування адміністративного режиму окупованих територій.

Нещодавно захоплені території Херсонщини відвідала делегація Чечні на чолі з віцепрем’єром Ібрагімом Закрієвим. Про це йдеться в новому аналітичному зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чеченці зустрілися з гауляйтером захоплених територій Херсонщини Володимиром Сальдом. Він похвалив кадировців у Чечні за “приклад економічної злагоди, стійкості та зростання після років руйнівних конфліктів”. Сальдо також сказав, що сподівається “навчитися чеченського досвіду в розроблянні моделі управління Херсонської області”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадировці залишили Запорізьку АЕС: відома причина

Чеченська делегація також зустрілася з окупаційною адміністрацією Запорізької області.

За словами мера Мелітополя Івана Федорова, Кадиров призначив чеченського чиновника, щоб “поділитися досвідом створення Чеченської Республіки”. Насправді ж цей чиновник призначений для збереження контролю над місцевими проросійськими колаборантами й терору мирного населення.

“Чеченська Республіка й пов’язані з нею офіційні особи мають історію жорстокості й невідомі своїми адміністративними можливостями. Але чеченські загони відігравали важливу правоохоронну роль і діяли як служби безпеки в російських тилових районах на окупованих частинах України протягом всієї війни. Тому ймовірно, що російські окупаційні адміністратори прагнуть інтегрувати чеченських чиновників у свої окупаційні структури, щоб консолідувати адміністративний контроль”, ‒ ідеться у повідомленні.

За словами аналітиків, до укріплення окупаційного режиму загарбників змушує активність українського партизанського руху.

У мережі поширили нове відео з наслідками потужної “бавовни” на базі російських загарбників у Мелітополі ввечері 10 грудня.Telegram-канали пишуть про ймовірне знищення одного з наближених до лідера Чечні Рамзана Кадирова.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області росіяни проводять медичний терор цивільного населення. За словами мера Мелітополя Івана Федорова, захоплюють лікарні переважно кадировці.