Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив трагічні новини

Минулої доби, 10 грудня, обстріли окупантів зафіксували у Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському, Харківському районах області.

Внаслідок ворожих атак у селі Підлиман Ізюмського району отримав травми 60-річний чоловік. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Telegram.

“Постраждалий госпіталізований у важкому стані до медичної установи”, написав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пішли в атаку у двох областях: чим усе завершилося

Також через дії ворога було неспокійно у населених пунктах: Западне, Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове, Стрілеча, Зелене, Стариця, Огірцеве, Варварівка, Черняків, Чугунівка, Дворічна і Рідкодуб.

Тим часом на Харківщині триває гуманітарне розмінування. Піротехніки ДСНС протягом 10 грудня знешкодили 312 вибухонебезпечних предметів, за даними голови ОВА.

Від початку осені Збройні сили України звільнили 544 населені пункти Харківської області. На 20 жовтня в російській окупації лишається 1,8% території області 32 населені пункти.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів, повідомили американські військові аналітики.