“Ніхто вас не хоче! Йдіть, “спасатєлі” ‒ Лайма Вайкуле про війну в Україні

Латвійська виконавиця Лайма Вайкуле, яка від початку повномасштабного вторгнення виступила на підтримку України та засудила дії Росії, каже, що на неї особисто війна вплинула доволі серйозно.

Артистка каже, що навіть не знала, як співатиме російською на своїх концертах. Про це співачка розповіла в інтерв’ю російському телеканалу “Дождь”.

Співачка каже, що дуже переживає, зокрема, за тих українців, які працюють у її колективі. А таких є багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали “незламними” та подякували за захист: як українські зірки привітали ЗСУ зі святом

“Може, тому від першого дня я збожеволіла, я навіть не знала, як я російською зможу співати. Українці допомогли мені цей спазм зняти. У мене будуть концерти в Ізраїлі 23, 24, 25 лютого. І я знов звернулася до своїх українців у колективі, щоб вони мені сказали, чи можу я виступати 24 лютого. Не буде це негарно? Тому що їхній градус цього відчуття не порівняти зі мною. Хоча я переживаю дуже. Я не розумію, як таке могло статися. Як могла початися війна між Росією і Україною? Як можна було напасти? Як можна сьогодні вбивати?” сказала Вайкуле.

Вона каже, що не розуміє своїх колег з Росії, які підтримують війну проти України і вихваляють окупантів.

“Мені здається, що люди збожеволіли. Іншого виправдання я не бачу. Вони що, не розуміють, що на Україну напали? Все, крапка. Виправдовувати, шукати чому, тому що НАТО, тому що фашисти… Не треба. Вони напали. Вони говорять: “Наші солдати гинуть”. Запитайте себе чому? Чому вони гинуть? Що вони роблять в Україні? Вони не будуть гинути, йдіть! Йдіть, ніхто на вас не чекає! Ніхто вас не хоче! Йдіть, “спасатєлі”. Вони пішли рятувати росіян, і тому розбомбили Харків? Яка ваша справа, що ми робимо в Україні, що вони роблять у себе вдома. Яка моя справа, що робить мій сусід. Я не маю права зайти до сусіда і сказати, мені не подобається, що у вас там бігають собаки, або що у вас діти кричать…,” каже артистка.

Лідер гурту “Тартак” Олександр Положинський на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вступив до лав ЗСУ. 6 грудня, у День Збройних сил України, він зробив несподівану заяву про свою службу. В Instagram зізнався, що не вважає себе героєм і більш ніж за пів року повномасштабної війни не вбив жодного російського окупанта.

Відома українська акторка Наталка Денисенко показала, як проводжала чоловіка, актора Андрія Федінчика, на фронт. Жінка в Інстаграм розповіла, що її коханий їде в далеке і тривале “відрядження”.