Не був удома та майже не спав. Харківʼянин працював 31 добу, щоб забезпечити людей водою

Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну велика кількість українців були вимушені йти на вчинки, які допомагали людям і далі жити й отримувати найпростіші блага цивілізації, зокрема воду. Така історія трапилася з машиністом насосної станції у Харкові Андрієм Сьомаком. Завдяки роботі цієї станції вода йде в підрозділи залізниці по всьому Харкову.

Про це розповідає “Суспільне”, зазначаючи, що Андрій Сьомак приїхав на роботу у перший день весни, 1 березня, і виявився єдиним з-поміж інших співробітників станції, хто міг потрапити на роботу. Через майже безперервні обстріли його колеги не мали можливості вийти на зміни. Тож зміна Андрія тривала загалом 31 день.

“Я знав, що людям потрібна вода. Найголовніше, що в цей час заправлялися водою евакуаційні потяги, в яких виїжджали тисячі людей з малими дітьми, з тваринами, вагони були набиті повні”, згадує Сьомак.

Машиніст майже не спав протягом усієї 31-денної зміни. Він лягав на лавку біля насосів, аби мати можливість слідкувати за їхньою роботою. Рідним Андрій дзвонив щодня у дружини він питав, чи в безпеці сім’я та чи все добре з його кактусами. Розведення кактусів його хобі. Навіть на роботі його підвіконня заставлене цими рослинами.

“У когось пальми, у когось алое, а моє хобі це кактуси. З дружиною ми розмовляли по телефону по кілька разів на день. Переживав за квіти. Просив її доглядати їх, поливати”, розповідає Андрій.

Його зміна закінчилася лише 1 квітня. Тоді чоловік зміг отримати перший вихідний і відтоді працював за графіком.