Командування ЗСУ тримає біля Києва війська в бойовій готовності на випадок загрози з Білорусі – КМВА

Командування Збройних сил України, в тому числі сили та засоби оборони Києва, проводить системні заходи з підтримки бойової готовності групи військ навколо столиці на той випадок, якщо виникне реальна загроза атаки з боку союзної російським терористам Білорусі.

Підготовку і бойове злагодження проходять війська та органи управління ними, заявив голова Київської міської Військової адміністрації Сергій Попко в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Крім підготовки, удосконалюються системи інженерного обладнання, протиповітряної оборони, засоби вогневого ураження противника та матеріально-технічного забезпечення.

“Хочу заспокоїти киян, що всі ці заходи проводяться відповідними військовими начальниками, керівництвом Києва” – зазначив Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW пояснили, навіщо РФ знову розгорнула війська в Білорусі

За його словами, хоча загроза наступу з території союзника російських терористів нікуди не пропала, станом на зараз розвідка не має даних про створення ударного угруповання на території Білорусі, яке могло б спробувати наступати на Київ. Російські терористи, перекинуті в Білорусь, проходять на місцевих полігонах бойову підготовку і їх чисельність не перевищує дев’яти тисяч одиниць особового складу.

Військова розвідка Міноборони поки не фіксує на території Білорусі створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуте у січні-лютому 2022 року.

Західні аналітики вважають, що перекиданням військ до Білорусі Кремль намагається посилити російський навчальний потенціал і провести інформаційну операцію, націлену на Захід.