ЗСУ знищили військових з Ірану – Данілов

Українські військові знищили іранських військових радників у Криму. Інші іранці теж будуть мішенню, якщо знаходитимуться на окупованій території України та підтримуватимуть вторгнення Росії.

ЗСУ знищили іранців, які допомагали росіянам керувати безпілотниками Shahed-136 з Криму, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в коментарі The Guardian.

“Вони були на нашій території. Ми їх сюди не запрошували, і якщо вони співпрацюють з терористами і беруть участь у знищенні нашої нації, ми повинні їх убити”, – заявив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слухайте дітей: Данілов потролив Лукашенка фотографією сина

Іранці продовжують наполягати, що вони не є постачальниками зброї для Росії. Тому Україні потрібні підтвердження цього. Поки їх немає, додав секретар РНБО.

“Якщо ці здогадки підтвердяться, то з цього можна зробити певні висновки. По-перше, Росія не має можливості виробляти власні ракети в такій кількості, яка дозволила б їй продовжувати широкомасштабну війну. По-друге, якщо країна, яка перебуває під санкціями з 1979 року, має можливість виробляти таку зброю, то про які санкції взагалі йдеться?”, – наголосив Олексій Данілов.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден обміркує всі варіанти дій щодо Ірану, щоб не допустити отримання цією країною ядерного заряду.

Застосують усі варіанти, доступні президенту. Про це сказав координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.