Зеленський зібрав Ставку: перші подробиці

Президент України Володимир Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача. Учасники обговорили процес відновлення енергосистеми після ракетного терору РФ 23 листопада.

Також обговорили бої у Донецькій області, йдеться на сайті Офісу президента.

“Головнокомандувач ЗСУ та командувачі військ оперативних напрямів доповіли про актуальну ситуацію на фронті, окремо поінформували про дії на Донецькому напрямку. Також були заслухані доповіді керівників розвідки про плани ворога на найближчий час. Учасники засідання проаналізували забезпечення сил оборони технікою, озброєнням та боєприпасами, а також актуальні потреби війська для проходження зимового періоду”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дорікнув ОБСЄ, що РФ досі не виключена з її членів

Члени Ставки окремо зупинилися на питанні переходу України на автономне енергоживлення в умовах війни.

“На засіданні було продовжено роботу в напрямі захисту об’єктів критичної інфраструктури від російських атак. У цьому контексті наголошено на необхідності посилення співпраці з партнерами України задля формування ефективної протиповітряної оборони”, – вказано на сайті.

Організація Об’єднаних Націй повинна засудити російську агресію, докласти всіх сил для припинення російського тероризму і підтримати українську формулу миру, що дуже важливо після чергових терористичних актів Росії проти Української енергетичної структури.

ООН має забезпечити захист України, Європи та інших країн від наслідків агресії РФ та енергетичного терору, заявив президент України Володимир Зеленський.