СБУ затримала у Херсоні ворожого поплічника, який допомагав ФСБ

Служба безпеки викрила ще одного пособника окупантів під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Ним виявився власник місцевої станції прогулянкових катерів, який допомагав загарбникам втікати від контрнаступу Сил оборони на південному напрямку, повідомили в пресцентрі СБУ.

“Для цього він добровільно передав у розпорядження агресора шість плавзасобів, кожен з яких розрахований на 30 пасажирських місць. Саме на цих катерах на лівий берег Дніпра “евакуйовувались” кадрові співробітники ФСБ і ще декілька підрозділів окупаційних угруповань РФ”, сказано в повідомленні.

Крім того, ворог залучив плавзасоби для примусового вивезення частини місцевих жителів до тимчасово окупованих районів Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійська література і купа готівки − СБУ повідомила результати обшуків у Лаврі

За даними слідства, до широкомасштабного вторгнення цей чоловік влаштовував морські екскурсії в районі Залізного порту. Після тимчасового захоплення регіону він “перереєстрував” власний бізнес на користь країни-агресора і уклав відповідний “договір” з окупаційною адміністрацією.

Після звільнення обласного центру зловмисник намагався переховуватись в місті. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

У ході стабілізаційних заходів у Херсоні затримано представника “избирательной комиссии”, яку загарбники створили під час захоплення обласного центру.

Ця псевдоустанова виконувала завдання Кремля щодо організації і проведення незаконного референдуму щодо нібито приєднання тимчасово окупованого регіону до РФ.