Кремль готує напад на свою область під “чужим прапором” – ISW

У Кремлі, схоже, створюють інформаційні передумови для атаки під “чужим прапором” у Білгородській області Росії.

Мета режиму відновити громадську підтримку війни проти України. Такого висновку дійшов американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, кремлівські пропагандисти почали висувати гіпотези про те, що українські війська прагнуть вдертися в Бєлгородську область. Інші джерела РФ зазначили, що росіянам необхідно відновити контроль над Куп’янськом Харківської області, щоб мінімізувати загрозу нападу з боку України.

Дослідники відзначають, що російські заяви про неминучий напад України на Бєлгородську область є абсурдними і спрямовані лише на те, щоб залякати широку громадськість для підтримки війни.

“Україна не має стратегічного інтересу у вторгненні в Росію і не має можливості зробити це в таких масштабах”, наголосили експерти

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW оцінили ризики провокацій у Білорусі “під українським прапором”

Аналітики підкреслили, що підтримка безглуздого вторгнення Росії зменшується серед російських мешканців прикордонних регіонів та решти країни після мобілізації та військових невдач.

При цьому губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков опублікував кадри, що демонструють будівництво фортифікаційних споруд лінії “Засічна” на кордоні між Україною та Бєлгородською областю.

Засновник приватної військової компанії Євген Пригожин пояснив, що “Вагнер” будує “Засічну лінію” після зміни назви з “Лінії Вагнера”, оскільки “багатьом в Росії не подобається діяльність приватної військової компанії “Вагнер”.

Президент Росії Володимир Путін визнав, що більшість росіян вже не довіряють заявам Кремля та російському міноборони щодо перебігу війни проти України, повідомив ISW.

На початку листопада Адміністрація президента Росії провела закрите опитування у кількох регіонах. Воно показало, що росіяни втомилися від війни і відчувають апатію, за даними ЗМІ.