Західні аналітики оцінили ймовірність нових ударів Росії по українській енергетиці

Росія суттєво виснажила свої запаси високоточних ракет.

Втім, ймовірно, найближчим часом загарбники все ще зможуть масовано атакувати критичну інфраструктуру України. Про це у свіжому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російські військові, ймовірно, мають проблеми з поповненням свого арсеналу високоточними системами озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія п’ять разів вдарила ракетами по Харківщині та Донеччині Генштаб

“Виснаження високоточного ракетного арсеналу російських збройних сил, ймовірно, не дозволить їм завдавати ракетних ударів у високому темпі. ISW вважає, що російські військові не зможуть досягти своєї мети щодо ослаблення української волі до боротьби за допомогою своєї скоординованої кампанії проти української інфраструктури”, − наголошують експерти.

За оцінками ISW, Росія значно перевантажила потужності своєї військової промисловості з виробництва ракет.

Країна-агресорка Російська Федерація випустила по Україні понад 4700 ракет. Росію треба зупинити. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників Міжнародної організації Франкофонії.

Вночі 23 листопада росіяни обстріляли пологове відділення Вільнянської лікарні на Запоріжжі. Вбито немовля, яке щойно з’явилося на світ, написав очільник Запорізької військової адміністрації Олександр Старух.