Путін отримав “проєкт мирної угоди” – ЗМІ

На саміті “Великої двадцятки” одна з країн-посередниць нібито передала Росії проєкт можливої “угоди” з Україною.

Володимиру Путіну запропонували повернути окуповані території півдня та сходу до України, включно з Донбасом. Питання Криму нібито було запропоновано винести “за дужки” і заморозити будь-які розмови про статус півострова на сім років. Теж саме зі вступом України до НАТО, пише “Українська правда” з посиланням на джерела в американській розвідці.

Одним із пунктів мало стати припинення ракетних обстрілів української критичної інфраструктури. Проте масований ракетний обстріл РФ 15 листопада, у день саміту G20, засвідчив, що росіяни не прийняли такі умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Бомба уповільненої дії”: Кулеба пояснив, чим небезпечні переговори з Путіним

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі загальнонаціонального телемарафону наголосив, що позиція України незмінна. Президент Володимир Зеленський представив на саміті G20 свою формулу миру, яка складається з 10 пунктів. Зокрема, РФ повинна вивести свої війська з української території та сплатити репарації.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков не підтвердив інформацію, що РФ отримала “проєкт мирної угоди” від держави-посередниці.

Будь-які припущення можливості таємних переговорів західних країн з президентом Росії Володимиром Путіним щодо України не втіляться в реальність.

Українці цього не дозволять, бо це питання життя, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.