У ДТЕК спростували заклики до українців виїжджати за кордон

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко не закликав українців виїжджати за кордон.

В інтерв’ю британському ВВС він чітко зазначив, що в Україні немає надзвичайної ситуації, за якої потрібно виїжджати. На цьому наголосили у пресслужбі ДТЕК.

Окрім того, керівник компанії зазначив, що ДТЕК разом з міненерго та іншими енергетичними компаніями роблять все можливе задля того, щоб енергосистема працювала стабільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ця мрія окупантів ніколи не здійсниться” у ДТЕК зробили заяву щодо блекауту в Україні

“Енергосистема Україна витримала чотири хвилі надруйнівних терористичних ударів по інфраструктурі, кожен з яких мав на меті повний блекаут. ЗСУ, енергетики і кожен українець роблять диво, втримуючи енергосистему. І саме тому сьогодні нема нагальної потреби залишати Україну”, ‒ наголошують у компанії.

У ДТЕК також зазначають, що втримувати роботу енергосистеми України вдається “унікальними рішеннями і складною системою балансування, в тому числі, за допомогою стабілізаційних відключень”.

19 листопада появилося повідомлення, що українців закликали розглянути можливість виїзду з країни. Це допоможе заощадити електроенергію після пошкодження майже половини енергосистеми України внаслідок масованих атак РФ, сказав у інтерв’ю ВВС генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Українців попросили ще більше скоротити споживання електрики для того, щоб стабілізувати роботу пошкодженої російськими обстрілами енергоінфраструктури.