Окупанти пограбували херсонські музеї

Російські окупанти повністю розграбували музеї Херсона.

З них повивозили експонати, повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

“Бажаєте про культуру? Росія тотально обкрадає будь-які центри української культури, виносить геть усе з наших музеїв. Херсонські музеї розграбовані повністю. Крадіжка, мародерство, знищення чужої культурної спадщини це і є справжній зміст сучасної “російської культури””, написав він у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція показала відео з СІЗО Херсона

Раніше стало відомо, що окупанти вивозять цінності у Крим.

Росіяни захопили Херсон на початку березня. Згодом і всю Херсонську область.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона, засвідчивши звільнення обласного центру від російської армії. 14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав у Херсон. Над містом офіційно підняли державний прапор.

18 листопада Укрзалізниця запустила перший потяг з Києва до звільненого Херсона. В обласному центрі влада також облаштувала “Пункти Незламності”, перші з яких вже запрацювали. У спеціальних наметах можна зігрітися, отримати гарячі напої та їжу, зарядити телефон, скористатися Інтернетом.

Херсон мав символічне значення для президента Росії Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.