Україна планує виробляти військову техніку з шістьма країнами НАТО: хто у списку

Україна планує виробляти та розробляти важке озброєння та військову техніку з шістьма країнами-членами НАТО.

Мова йде про Польщу, Чехію, Францію, Данію та ще кілька країн, з якими вже укладені певні угоди. Про це повідомляє пресслужба державного концерну Укроборонпром.

“Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс НАТО. Укроборонпром спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами Альянсу” йдеться у заяві.

У концерні заявили, що вже створюються спільні оборонні підприємства, будуються лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляється броньована техніка й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляються нові високотехнологічні зразки озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков відповів, яка ситуація із виробництвом снарядів в Україні

Зазначається, що для цього використовуються наявні потужності, а також і новостворені у безпечних місцях.

Концерн та МЗС України домовилися про подальшу координацію дій для прискореного розвитку наявних міжнародних оборонних проєктів та появи вже нових.

“Це має допомогти залучити більше іноземних партнерів до зміцнення оборонно-промислового комплексу України”, додали в Укроборонпромі.

У держконцерні Укроборонпром повідомили, що завершують розробку українського ударного безпілотника.

Його дальність становити 1 тис. км. Вага бойової частини 75 кг, повідомила пресслужба Укроборонпрому 17 жовтня.

В Укроборонпромі наголосили, що росіяни атакують Україну дронами через неможливість протистояти Збройним силам України на полі бою.