“Росія стала найбільшою в світі державою-терористом” ‒ Зеленський звернувся до студентів та викладачів Ірландії

Росія стала найбільшою в світі державою-терористом. Для цього країна-агресор мобілізувала всі зусилля.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні до університетської спільноти Ірландії 18 листопада, повідомляє пресслужба президента.

Український президент нагадав, що в Індонезії відбувся саміт країн із найбільшими економіками. Його учасники погодили спільну декларацію із 52 пунктів. Доволі змістовних у них відображено багато наявних глобальних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із заступником Урсули фон дер Ляєн: про що говорили

“Формально декларацію підтримала й Росія, однак реально вона порушує більшість із тих речей, які містяться в декларації. А деякі болісні глобальні проблеми, які “двадцятка” декларує вирішити, взагалі свідомо створені Росією. Тобто уважно прочитавши ці 52 пункти балійської декларації, можна переконатися, чому міжнародний тиск на Росію, зокрема санкційний, має не лише зберігатись, а й посилюватися. Росія продовжує руйнувати міжнародні відносини й життя людей і вдає, ніби разом з усіма проти цієї дестабілізації бореться”, ‒сказав Зеленський.

Він процитував один з пунктів декларації, де сказано, що “важливо підтримувати міжнародне право й багатосторонню систему, яка гарантує мир і стабільність… Сьогоднішня ера не повинна бути ерою війни”.

“І це тоді, коли Росія мобілізувала всі ресурси, щоб не просто перетворити наш час на час війни, а щоб стати найбільшою в історії державою-терористом”,‒ наголосив президент.

За його словами, Росія каже, що нібито разом з іншими вживатиме заходів для сприяння енергетичній стабільності та стабільності ринків.

“І в той самий час, коли цей саміт в Індонезії ще триває, Росія здійснює ракетну атаку проти нашої країни. Майже сто ракет саме проти енергетики. Наступного дня ще ракетна атака. І не лише проти електростанцій, а й проти об’єктів газовидобування. Ось така енергетична стабільність по-російськи”, ‒ розповів Зеленський.

Він також наголосив, що саме Росія нині ‒ найбільша загроза для світу.

Є перший вирок убивцям, які знищили малайзійський “Боїнг” у небі над Донбасом у 2014 році. Три особи отримали довічний термін. І обов’язково настане день, коли вони почнуть відбувати це покарання. Але це рішення не просто про трьох убивць, сказав президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що звичайною зупинкою вогню нічого не вирішиш. Він зауважив, що на фронті завдовжки у понад 1 тис. км постійно тривають бої. Водночас Росія майже щодня обстрілює цивільну й критичну інфраструктуру України. Прокоментував питання про досягнення миру у війні з РФ під час виступу на Bloomberg New Economy Forum.