Проросійському митрополиту вручили нові підозри

Служба безпеки України повідомила про нові підозри митрополиту московської церкви з Вінницької, який виправдовував російську агресію

Він закликав до захоплення державної влади і порушення меж кордону України, передає СБУ.

Відомо, що йдеться про керівника Тульчинської єпархії МП митрополита Іонафана (в миру Анатолій Єлецьких).

“Надруковані серійним накладом прокремлівські матеріали зберігав у підсобних приміщеннях церкви. Надалі планував організувати їх роздачу місцевим жителям через канцелярію єпархії”, йдеться у повідомленні.

Ініційована СБУ незалежна експертиза підтвердила наявність незаконної діяльності проти державної безпеки України.

Митрополиту оголосили підозру за статтями “виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України”, “розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу”, та “розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України”.

На Вінниччині поліцейські разом зі співробітниками Служби безпеки України провели обшуки в одного зі священнослужителів.

Вилучили докази розпалювання ним релігійної ворожнечі та пропаганди “руського міра”, йдеться у повідомленні поліції області.

За даними місцевих ЗМІ та активістів, йдеться про митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана.

В СБУ зазначають, що незалежна експертиза дослідила матеріали, які, зокрема, були розміщені на особистому сайті священника.