Генштаб підтвердив значні втрати окупантів на Херсонщині

Протягом доби росіяни завдали п’ять ракетних ударів та більше десяти разів обстріляли українські позиції із реактивних систем залпового вогню.

Українська авіація за добу завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників. Про це у вечірньому зведенні 18 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: карта бойових дій від британської розвідки

“Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два склади боєприпасів та залізничний міст”, ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, Генштаб підтвердив втрати росіян у Херсонській області за попередні дні. Зокрема, у Скадовську в результаті ураження району зосередження ворога знищено близько 50 загарбників. А в Чаплинці підтверджується знищення ворожого складу боєприпасів.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 18 листопада становлять 83 460 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 350 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Після того як російські окупанти відступили з правого берега Дніпра на Херсонщині, вони проходять доукомплектацію та готують оборону на більшості територій в Україні.

Зокрема, російські сили збудували нові траншейні системи біля кордону з Кримом, а також біля річки Сіверський Донець між Донецькою та Луганською областями. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 18 листопада.