“Є два тренди” – що нового приніс Україні “Рамштайн-7”

Україна в рамках “Рамштайну-7” отримала партію засобів протиповітряної оборони. Ця зброя стане трендом у допомозі Україні на найближчий час.

Друге питання, якому приділятимуть увагу західні партнери, це підготовка українського війська до зими. Про це в інтерв’ю Gazeta.ua розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

“Перше це засоби ППО. Ворог з кожним масованим нальотом вибиває значну частину інфраструктури, пробиває нашу ППО. Що сильніша буде протиповітряна оборона на міста та енергетичні об’єкти, то менше буде ушкоджень. Зараз експерти кажуть, що треба ставити захист на об’єкти теплової генерації”, говорить Лакійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Пріоритет “Рамштайну” зараз це засоби ППО для всієї території України” Лакійчук

Друге питання це підтримка наших військ, додає експерт.

“Наші бійці мають бути тепло одягнені, добре екіпіровані на зимовий період. Армія це насамперед забезпечення особового складу. Важливо також не дати противнику зберегти вогневу перевагу. Третє це нарощування наших потужностей, щоб ми не зупиняли наступ, не зважаючи на погодні умови”, каже Лакійчук.

Протиповітряна оборона, артилерія, боєприпаси це все Україна отримає в результаті “Рамштайну-7”. Від Швеції пакет допомоги на $287 млн, до якого входять, зокрема, системи ППО; від Іспанії ще дві пускові установки Hawk та ракети до них; від Канади транш у $500 млн допомоги та зимове спорядження; від Німеччини протиповітряні засоби, артилерія та боєприпаси для РСЗВ; від Греції 155-міліметрові артилерійські снаряди; від Польщі додаткове артилерійське і протитанкове озброєння, а також засоби протиповітряної оборони малої дальності.