Як дві Австрії – скільки українських територій заміновано

В Україні близько 30% території заміновано. Це як дві Австрії.

Потрібно розмінувати понад 8 тис. км кв. З них близько 7 тис. кв км територія Херсонської області та до 1,5 тис. кв км Миколаївської. Про це розповів голова ДСНС Сергій Крук в ефірі телемарафону.

“Площа та об`єми розмінування території України зросли в 10 разів порівняно з довоєнним періодом”, пояснив він.

На деокупованих територіях працює багато піротехнічних підрозділів ДСНС. Їх направляють із західних областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бериславський район Херсонщини повністю звільнений від окупантів, але там все заміновано ‒ глава РВА

“Виконуються всі поставлені задачі, основні з яких – це запуск систем життєзабезпечення та надання допомоги громадянам. Функціонують пожежно-рятувальні підрозділи, на базі яких створюються гуманітарні хаби, звідки роздається допомога, що прибуває на Херсонщину”, – сказав голова ДСНС.

Найближчими днями є можливість відновити на деокупованих територіях електроенергію.

“Декілька місяців знадобляться структурам, які там працюють, для відновлення повноцінного життя на території Херсонщини”, підсумував Крук.

Російські загарбники дуже швидко тікали від ЗСУ з правого берега Херсонщини. Але вони все ж зазнали там суттєвих втрат. Чимало окупантів поповнили обмінний фонд для українських військ. Втім, кількість знищених та взятих в полон росіян поки що назвати важко. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.