“Беркутівці” воюють проти України: в ДБР озвучили подробиці

На сьогодні понад 20 колишніх міліціонерів розформованого спецпідрозділу “Беркут” воюють проти України в складі російських сил.

Вони протидіють нашій державі у складі окупаційних правоохоронних органів. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну розпочали перевірку на колабораційну діяльність колишніх спецпризначенців, які втекли з країни після Революції Гідності. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань 18 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче використати біженців як зброю генерал США

Згідно з даними слідства, проти України воюють не лише фігуранти кримінального провадження щодо злочинів під час Євромайдану. У складі російської армії воюють ще 20 осіб, щодо яких бракувало доказів причетності до злочинів під час Революції Гідності.

“Перевірки інших працівників цього розформованого підрозділу тривають. На сьогодні слідчі працюють, щоб оголосити установленим особам про підозру у колабораційній діяльності”, заявили у ДБР.

Росія відправила до Луганської й Донецької областей понад 500 сирійських бойовиків. Вони раніше воювали проти Ісламської держави.

Бойовиків із Сирії завербували через приватну військову компанію “Вагнер”. Про це з посиланням на джерела в регіональній розвідці повідомляє британське видання Middle East Eye, яке спеціалізується на подіях на Близькому Сході й Північній Африці.

Ідеться про досвідчених бійців з урядових сирійських підрозділів, яких Росія раніше підтримувала й навчала для війни з опозиційними силами й терористичними угрупованнями у Сирії. Серед них, за даними видання, є представники 25-ї дивізії сил спеціального призначення, яка відома як “Сили тигра”, “П’ятий корпус” і “Ліва аль-Кудс”. Ця дивізія складається здебільшого з палестинських сирійців.