Джоковичу дозволили в’їзд до Австралії після скандальної депортації

“З моменту анулювання візи Джоковича в січні 2022 року всі пов’язані з COVID-19 австралійські прикордонні обмеження знято, зокрема вимогу надати докази статусу вакцинації проти COVID-19 для в’їзду до Австралії”, – наголосив міністр.

Він нагадав, що після анулювання його візи, спортсмен висунув вимогу (уже після програшу апеляцію і депортації з країни. – “ГОРДОН”) скасувати це рішення відповідно до закону про міграцію.

“Після розгляду всіх відповідних факторів міністр у справах імміграції, громадянства й мультикультуралізму, високоповажний член парламенту Ендрю Джайлз вирішив скасувати рішення про анулювання”, – ідеться в повідомленні пресслужби.

“Рішення про скасування анулювання візи не означає, що початкове рішення про анулювання було ухвалено помилково”, – звертають увагу в уряді Австралії. Там додали, що рішення можуть скасувати, якщо “особа переконає міністра в тому, що підстав для анулювання візи більше немає”.

Через відмову вакцинуватися Джокович у січні 2022 року пропустив один із турнірів Великого шлема – Australian Open. Перед прильотом до Австралії серб повідомив, що одержав медичне звільнення від щеплень (у грудні він мав позитивний тест на COVID-19). Після приземлення Джоковича в аеропорту Мельбурна його візу анулювали й 16 січня серба депортували з Австралії.

Через те, що він не мав щеплення проти COVID-19, сербський тенісист також не поїхав до США і не взяв участі в US Open.

На двох інших турнірах Великого шлема 2022 року грав Джокович грав – на Roland Garros у Франції й Wimbledon у Великобританії (виграв його).

Контекст:

Джокович займає восьмий рядок рейтингу ATP, він один із найтитулованіших тенісистів світу. Відомий скептичними висловлюваннями про вакцинацію проти коронавірусної інфекції.