У Кремлі наростає гризня. Росія скочується у феодалізм

У країні-аггресорці Російській Федерації наростає конфлікт серед військового керівництва.

Засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин звинувачує у провалах російського міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. А ті своєю чергою кивають на президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Чисельність бандформувань Пригожина, створених, у тому числі, із засуджених за найважчі злочини, збільшується. Тим часом РФ стрімко втрачає особовий склад регулярних військ.

“Кадиров та його польові командири формують на тимчасово окупованих територіях свою бізнес-мережу”, пишуть.

Пригожин неофіційно зустрівся із главою адміністрації президента РФ Антона Вайно, обговорювали невдачі росіян в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Взяли 50 літрів вина, злягли” ‒ окупанти напиваються і стріляють один одного

“Пригожин і далі наполягає на тому, що Шойгу має понести відповідальність. Під час розмови учасники також озвучували думки про негативний вплив Путіна на перебіг війни, адже президент РФ в особистому порядку може змінити плани військових і втручатися у тактичний рівень планування”, повідомляють.

Якщо кілька років тому ПВК Вагнера виступала виключно як приватна компанія з надання послуг, то наразі ця ситуація змінюється. Пригожин створює армію, якою сам і керує.

“Деградація політичних еліт РФ призводить до повернення феодальних традицій в державному управлінні. У Росії приходить момент, коли окремі політичні гравці посилюють свої власні позиції. Це стає можливим тоді, коли держава втрачає монополію на застосування сили. Активний розвиток ПВК до цього й веде”, резюмує Центр.

Влада у Російській Федерації стрімко переходить до рук кримінально-терористичного угрупування. Cилові функції делегували кадировським загонам і пригожинським зекам, повідомляв раніше секретар РНБО України Олексій Данілов.

У вересні ЗМІ повідомляли, що ПВК Вагнера завербувала для війни в Україні майже 6 тис. в’язнів російських тюрем.