Шольц назвав ще кілька причин, чому Німеччина не поставляє танки Україні

Під час ухвалення рішення, чи надавати Україні танки, Німеччина зважає також на думку тих країн, які виступають проти санкцій РФ і постачання зброї Києву.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. За його словами, від 20-30% німецького суспільства проти антиросійських санкцій та постачання Україні зброї, передає Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц висловився щодо підтримки України

“Логістика, запчастини, боєприпаси для цих танків російського або пострадянського виробництва є в Україні. Ми намагаємося постачати з інших країн. Але факт залишається фактом: питання, яке озброєння ми постачаємо, базується на дуже чіткому принципі не діяти наодинці” сказав він.

Він також наголосив, що при ухваленні рішення враховується думка громадян ФРН, серед яких 20-30% проти постачання зброї Україні.

“Я сперечаюся з тими, хто сумнівається, і пояснюю причини наших рішень, щоб в цьому переконався і той, і інший. Дуже багато хто вважає, що виважений курс уряду є правильним. Так що думка дуже широка. Ми не повинні випускати це з поля зору, якщо хочемо триматися разом як суспільство”, пояснив Шольц.

До кінця 2022 року Німеччина надасть Україні додаткові ракетні системи залпового вогню, броньовані машини й багато іншого.

Німецька сторона передасть Україні броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладачі, гаубиці Panzerhaubitze 2000, РСЗВ та антидронні системи. Про це на Берлінському зовнішньополітичному форумі заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.