Мешканцям Херсону дали поради на випадок підриву Каховської ГЕС

Голова Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова дала поради на випадок підриву дамби Каховської ГЕС.

Після вибуху на території Херсонської міської територіальної громади через 2 год. почнеться катастрофічне затоплення, вказала вона у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти спускають воду з Каховського водосховища ЗМІ

“Рівень води в річці Дніпро після прориву може піднятися до 5 м. Максимальний рівень води буде досягнутий через 13 год. 48 хв. Час стояння піка повені – 3 год. 30 хв”, йдеться у повідомленні.

У разі небезпеки треба вимкнути електроприлади, газові плити, взяти документи, необхідні речі, запас їжі та питної води і прямувати у безпечні райони.

Назвали безпечні місця для людей, які проживають вздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова:

жителям селища міського типу Антонівка піднятися до вулиць Горького та Антонівської;

жителям Дніпровського району піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;

жителям Суворовського району піднятися до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;

жителям Корабельного району, у тому числі Карантинного острова, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;

жителям Карантинного острова, у разі неможливості евакуюватися на безпечну територію, піднятися на рівень третього поверху будівель;

жителям селища Зимівник піднятися в район міського цвинтаря;

жителям селища міського типу Комишани піднятися до вулиці Центральної;

жителям селища Приозерного піднятися вище вулиці Білозерської.

Підрив дамби Каховської ГЕС, чим погрожують російські окупанти, може призвести до катастрофічних наслідків. Можуть загинути тисячі людей. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Російські терористи замінували греблі та агрегати Каховської гідроелектростанції. Каховська ГЕС один з великих енергооб’єктів. Про це сказав президент України Володимир Зеленський Європейській раді.