Українська авіація завдала 27 ударів по окупантах, артилерія “досипала”

За минулу добу українська авіація завдала 27 ударів по російських окупантах.

Розбили понад 20 районів зосередження озброєння і військової техніки росіян, шість їхніх зенітних ракетних комплексів. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

“Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 10 БпЛА і чотири вертольоти ворога”, пише Генштаб.

Ракетні війська та артилерія вдарили по трьох пунктах управління росіян, 10 районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та чотирьох складах боєприпасів.

Також у зону вогневого ураження потрапили російські позиції ППО, радіоелектронні та інші військові цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Перестріляли взвод за одну хвилину” ‒ мобілізований росіянин “провоював” 12 днів

Водночас ворог порушує норми Міжнародного гуманітарного права, закони і звичаї ведення війни, завдає ударів по критичній інфраструктурі і житлових районах.

Протягом доби окупанти завдали трьох ракетних і чотирьох авіаційних ударів, здійснили до десяти обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали об’єкти і мирні громадяни більш як 10 населених пунктів. Серед них ‒ Малі Щербаки, Очаків, Нікополь і Мирне.

У зону ураження потрапили інфраструктурні об’єкти на території Запорізької і Миколаївської областей.

“Для ударів противник використав крилаті, авіаційні і зенітні керовані ракети. Окупанти продовжують використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed-136”, повідомляє Генштаб.

10 із них знищила ППО Сил оборони України.

Українські захисники продовжують успішно контрнаступати на півдні. ЗСУ звільнили ще п’ять населених пунктів у Херсонській області. Також ЗСУ просуваються на Луганщині.

За 231 день українські воїни знищили 63 380 російських окупантів, 5181 їхню броньовану машину, 2505 танків, 1129 безпілотників, 235 гелікоптерів і 268 літаків.