Сума вражає – Kalush Orchestra повідомили, скільки зібрали для України на концертах в Європі

Після перемоги на “Євробаченні-2022” український гурт Kalush Orchestra вирушив у тур країнами Європи.

Музиканти давали благодійні концерти, під час яких збирали гроші для допомоги Україні. Також музиканти активно розповідали світу правду про війну, яку розв’язала Росія, пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Kalush Orchestra похизувався ідилією у стосунках з 22-річною обраницею

Загалом, завдяки концертам у Європі колективу вдалося зібрати чималу суму коштів для допомоги Україні, а саме 54 млн гривень.

“Ми об’їхали майже всю Європу та зібрали на підтримку України 54 млн гривень! Тепер наша ціль масштабніша зробити це в США та Канаді! Більше відвідувачів на наших концертах більше донатів, а це вагомий внесок у пришвидшення перемоги України над ворогом!” зазначив лідер гурту Олег Псюк.

Український гурт не збирається зупинятися на досягнутому і незабаром вирушить у концертний тур до США та Канади.

“Це перша поїздка для нашого гурту до США і Канади. Ми маємо показати усьому світу, які українці сильні та донести це через нашу музику! Наша ціль – щоб українська музика звучала на весь світ, щоб про нашу культуру дізнавалися якомога більше. Також, хочеться, щоб якомога більше людей дізналося про наш концертний тур, завітало на концерти та донатили до фонду допомоги Україні”, заявив Псюк.

Український гурт Kalush Orchestra, який переміг на Євробаченні-2022, продав свій кубок, щоб переказати гроші на потреби Збройних сил України.

Їм вдалося отримати $900 тис. Аукціон відбувався у прямому ефірі в Instagram, його вів український шоумен Сергій Притула.