“Пентагон має план”: Байден відреагував на ядерні погрози Путіна

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не вірить, що російський диктатор Володимир Путін наважиться застосувати тактичну ядерну зброю.

Погрози з боку Путіна мають дестабілізуючий ефект, заявив Байден в інтерв’ю каналу CNN. Він попередив про потенційні помилки РФ і наслідки, які можуть виникнути.

“Я думаю, що безвідповідально говорити про це. Лідер однієї з найбільших ядерних держав світу каже, що він може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні. Це може призвести до жахливого результату. Помилки трапляються. І може статися прорахунок, ніхто не може бути впевнений, що не станеться армагеддону”, сказав президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відповів, чи зустрінеться із Путіним для переговорів

Байден відмовився уточнити, якою саме буде відповідь США, якщо Путін виконає свої ядерні погрози. Водночас зазначив, що Пентагон розробив план, якщо це все ж таки відбудеться.

“Це обговорювалося, але я не збираюся вдаватися до подробиць. З мого боку було б безвідповідально говорити про те, що ми робитимемо або не робитимемо”, наголосив американський лідер.

Президент США Джо Байден назвав російського диктатора Володимира Путіна “раціональним гравцем”, який погано оцінив свої сили і вторгнувся до України. Байден також назвав цілі президента РФ нераціональними та безглуздими.