Друзів використовували “в темну”: СБУ викрила агентів РФ, які допомагали прицільно бити по ЗСУ

На Харківщині викрили агентурну мережу російських окупантів, які допомагали прицільно бити по Збройних силах України.

Зрадники діяли на замовлення російської військової розвідки та мали широкий спектр завдань. Про це повідомила Служба безпеки України у Facebook 12 жовтня.

“Зокрема, викриті пособники ворога збирали та передавали інформацію про дислокацію Сил оборони України та військової техніки, займалися коригуванням і звітували про результати завдання ракетно-артилерійських ударів РФ по об’єктах України, “полювали” за ракетними системами HIMARS”, йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, організаторами мережі є двоє мешканців Харківської області. Вони сформували пул інформаторів із кола своїх знайомих та друзів, яких використовували “в темну”.

Зрадники створили групи у месенджерах, в яких дізнавалися про результати “прильотів” по об’єктах, пересування української військової техніки, її кількість та вид тощо. Усе це маскували “побутовими розмовами”.

“Обидва організатори погодилися на співпрацю з Російською Федерацією з ідеологічних міркувань та через обіцянки “високих посад” у разі окупації регіону. Також за кожну порцію інформації вони отримували грошову винагороду”, пояснили в СБУ.

Зазначається, що один із фігурантів на початку повномасштабного вторгнення перебрався на тимчасово окуповану територію і звідти продовжив свою підривну діяльність. І це попри те, що його син є військовослужбовцем ЗСУ та воює проти ворога.

СБУ затримала ворожого агента, який залишився на підконтрольній території Україні.

Йому оголосили йому про підозру за статтею державна зрада. Також обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Доповнюється…