Лавров “розганяє” новий фейк щодо війни в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 12 жовтня.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

“Цим конфліктом заправляють англосакси, які повністю контролюють режим (президента України Gazeta.ua) Володимира Зеленського. До них намагаються прилаштуватися поляки та прибалти, а ми не можемо дозволити, щоб Україна створювала постійну загрозу безпеці РФ. Маю на увазі вступ до НАТО і розміщення на території України озброєнь, які таку загрозу нестимуть”, заявив росіянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова розродилася новою брехнею про кризу в Україні та ЄС

Проманіпулював заявою й очільник КДБ Білорусі Іван Тертель:

“Країни Заходу розглядають як один із варіантів можливість застосування тактичної ядерної зброї щодо Білорусі та Росії”.

Водночас пропагандистські засоби масового інформування РФ із посиланням на анонімного співрозмовника повідомили, що країни G7 нібито остаточно закріпляться у статусі сторони конфлікту, якщо приймуть пропозицію Зеленського спрямувати “спостерігачів” на кордон України та Білорусі. Мовляв, такі “спостерігачі” стануть “законними військовими цілями”. Це маніпуляція, попереджають у РНБО.

Слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Кремль готовий до переговорів із Заходом, є “позерством”. Лавров зробив таку заяву за кілька годин після масованого ракетного удару РФ по Україні.

США не розглядають слова Лаврова як конструктивну та легітимну пропозицію вести діалог. Вашингтон підтримуватиме Україну і нічого не обговорюватиме без неї.